• Andrea

In de omgeving...

Bijgewerkt: jul 16

Het begint al als je Zeeland in komt rijden....het vakantiegevoel. Een soort rust over het wijdse landschap en de lucht voelt wat zilter aan. Walcheren is een unieke vakantiebestemming bij uitstek. Hier vind je de perfecte combinatie van strand, duinen, zee, bossen, polders en unieke historische steden en dorpjes. Het eigen dialect, schoonste strand van Nederland en de zilte en zoete heerlijkheden, zoals de Zeeuwse mosselen en de bolussen. Dit en nog veel meer maken Walcheren zo bijzonder. Vanaf 'de Westerhoeve' kun je deze wonderen ontdekken en laat je verrassen....


Alle dorpjes en stadjes op Walcheren zijn uniek In de zomer bruisen de dorpen aan de Walcherse kust van evenementen en gezelligheid. Ondanks de drukte ín de dorpen zijn de polders vaak rustig en goed voor lange wandelingen of fietstochten. Onze camping ligt aan een rustige weg en om ons heen niets anders dan weiland. Geniet hier dus heerlijk van uw rust en ga er vanaf hier bijvoorbeeld fijn op uit met de fiets!


Oostkapelle: In Oostkapelle en omgeving valt genoeg te beleven: boeiende natuurgebieden zoals de Manteling, de hoogste duinen, een diversiteit aan attracties en musea, vele watersportmogelijkheden, de schoonste stranden en talrijke winkelmogelijkheden.


LandGoed Wandelingen Oostkapelle. Maak kennis met de afwisselende natuur en cultuur van Oostkapelle en omgeving met een heerlijke wandeling. Geniet van het dorp, de omliggende akkers, buitenplaatsen en landgoederen, binnenduinrand, duinen, het strand en de zee. Er zijn drie verschillende wandelroutes: een witte route (2,3 km), een rode route (5 km) en een gele route (7,8 km). De routes starten allemaal bij InfoKnoopPunt 't Wachtertje en zijn bewegwijzerd door bordjes met gekleurde pijltjes.  


Domburg: Domburg is de oudste badplaats aan de Walcherse kust en ligt ongeveer 4 km van ons vandaan. Het gezellige centrum telt vele terrasjes, restaurants en exclusieve winkels. Domburg bruist door de talloze evenementen die dagelijks georganiseerd worden. Een breed scala aan kleinere en grote evenementen zorgen ervoor dat je jezelf niet hoeft te vervelen.

Veere: Oude tijden herleven in het sfeervolle monumentenstadje. Veere ligt prachtig aan het Veerse Meer met in het centrum de jachthaven. Veere heeft mooie gebouwen, zoals de Grote kerk, het prachtige stadhuis en de Campveerse toren.

Middelburg: Middelburg ademt een rijk verleden uit met haar 1001 schilderachtige monumenten, imposante pleinen, karakteristieke achterafstraatjes en koopmanshuizen met de meest weelderige gevels. Middelburg telt dan ook de meeste monumenten per vierkante meter in heel Nederland. Meteen ook een prachtig decor voor talloze winkeltjes, elegante boetieks en toonaangevende speciaalzaken. Middelburg heeft het helemaal!

Vlissingen: Vlissingen is met recht een maritieme stad te noemen. Een boulevard waar grote zeeschepen op een steenworp afstand voorbijvaren, het standbeeld van Michiel de Ruyter, het windorgel aan het einde van de boulevard, het Zeeuws Maritiem MuZEEum waar je de betekenis van de zee ervaart; teveel om op te noemen! Ook deze stad is op vakantie in Zeeland een bezoekje waard.


213 keer bekeken