top of page

Wijngaard Westerhoeve

Wijngaard Westerhoeve is gelegen in Oostkapelle, aan de Walcherse kust vlakbij kasteel Westhove. De noordkant van Walcheren is een van de meest zonrijke gebieden van Nederland. Dit gecombineerd met de zachte najaarstemperaturen, veroorzaakt door de zeewatertemperatuur, zorgt voor een klimaat waar druiven lang kunnen rijpen.

 

De wijngaard is begonnen in 1999 als een uit de hand gelopen hobby. Hier verbouwen we de rode druiven Pinot Noir en Regent en de witte druiven Würzer en Chardonnay. 

Reeds diverse malen werden onze wijnen op de Wijnkeuring van de lage landen bekroond. Zo is in 2020 onze Würzer uit 2019 met GOUD bekroond en de Chardonnay uit 2019 met BRONS!

We verkopen onze wijn bij de wijngaard en daarnaast bij een aantal (boerderij-) winkels in de omgeving.

 

Onze wijnen worden ambachtelijk gemaakt op de 'Westerhoeve'. Een streekproduct met passie gemaakt.

Van harte welkom voor een proeverij in onze wijngaard!

Meer informatie via de knoppen hieronder

Familiewijngaard

In 1999 startte Simon van Keulen met zijn hobby wijnmaken. Het begon met een aantal rijtjes druiven aan de Westhovenseweg bij de ouders van zijn vrouw Anita. 

Die wijngaard is in de loop der jaren uitgebreid, waardoor er telkens meer flessen wijn werden gebotteld en er dus ook meer werk in ging zitten. 

Gelukkig kunnen Simon en Anita al jaren rekenen op de hulp van vrienden en familieleden, die vooral met de pluk van de druiven en het plaatsen van netten altijd aanwezig zijn.

Sinds 2020 is ook dochter Andrea (de oudste van hun vier kinderen) betrokken bij de wijngaard.

Zij zorgt voor de verkoop van wijn aan de wijngaard zelf (in de zomer iedere zaterdag en daar buitenom op afspraak) en verzorgt de rondleidingen. 

Heb je vragen over onze wijngaard of wil je graag een kijkje komen nemen? Neem dan gerust contact op met Andrea door te mailen naar andrea@westerhoeve4.nl of te bellen naar 0615206813

AndreaLabeur-6924.jpg
AndreaLabeur-8044.jpg

Rondleiding + wijnproeverij

Kennismaking met Zeeuwse wijn

Om kennis te maken met Zeeuwse wijn is een proeverij met rondleiding in de wijngaard natuurlijk een goede start! We beginnen in de wijngaard, waar ik jullie graag wat vertel over onze werkwijze, druivensoorten en het ontstaan van onze wijngaard. 

Proeven

Na de rondleiding wordt er natuurlijk geproefd van twee, drie of vier verschillende soorten wijn (diverse arrangementen mogelijk). 

Mogelijkheden

We bieden diverse opties aan voor rondleidingen. Het is mogelijk om aan te sluiten bij reguliere rondleidingen met proeverij op één van deze dagen of een groepsarrangement (vanaf 10 personen) te reserveren op een datum in overleg.

Aanmelden

Meer informatie over beschikbare data of aanmelden: KLIK HIER

Mogelijkheden en arrangementen zijn HIER te vinden.

bottom of page